محتوا چیست؟

محتوا چیست؟

این روزا کلمه محتوا مد شده و اخیرا همه محتوا محتوا میکنن

میخواید بدونید محتوا واقعا چیه و به چه دردی میخوره!

پس بدون معطلی میریم سر اصل مطلب:  خیلی پیش اومده که در سایت‌ها یا در روزنامه‌ها این جمله‌ی “اگر محتوا تولید نمی‌کنید، وجود خارجی ندارید” را دیده‌ایم. تولید محتوا واقعا چیست که این روزها حتی توی تلویزیون هم به چشم می‌خورد “تولید محتوا کن، پول در بیار”. من خودم تو تبلیغات تلویزیون که دیدم بیشتر تشویقم کرد تا در این باره بنویسم چون ممکنه واسه خیلیا جای سوال باشه

قبل از اینکه توضیحات خود را شروع کنیم از خودتون بپرسید:

  • جز چت کردن توی تلگرام و انتشار پست و استوری‌های روزانه در اینستاگرام و پرداخت قبوض و چند دانلود و خرید اینترنتی، چقدر تونسته‌ایم تا الان از اینترنتی که در اختیار داشته‌ایم سود کرده باشیم؟
  • تا چه اندازه از فضا و بستر وب‌‌ای که وجود دارد برای ساخت آینده‌ی خود بهره‌ برده‌ایم؟
  • چه محتوای ارزشمند و بدرد بخوری در صفحات مجازی افزوده‌ایم؟
  • آیا اینترنت تونسته بر احوال تفکرات و احساسات ما تاثیر مثبت داشته باشد؟
  • آیا تونسته‌ایم از نظر مالی از فضای وب‌ای که همه روزه و همه ساعته در اختیار داریم سودی برده باشیم؟
  • یا همیشه هزینه کرده‌ایم و وقت خود را صرف گشت و گذار در اینجا و اونجا کرده‌ایم؟

پاسخ این سوالات جز یک جمله نیست : تولید محتوا رو آغاز کن

حالا میگید من که محتوا نمیدونم اصلا چیه چطوری تولید محتوا کنم. خب یه تعریف خودمونی از تولید محتوا میگم براتون:

فکر نکنم نیاز باشه به لغت نامه رجوع کنیم همونطور که میدونید،

تولید   یعنی یه چیزی رو بوجود بیاوریم و

محتوا  یا محتوی آنچه که درون چیزی قرار می‌گیرد رو میگن.

فضای گسترده وب چه اینستاگرام یا تلگرام یا وب سایت یا هرچیزی که جستجویش می‌کنیم اگر هیچ اطلاعاتی نداشته باشند با یک فضای خالی و یک صفحه‌ی سفید موقع جستجو روبرو می‌شویم. متن و نوشته‌ها یا صدا و فیلم و تصاویری که همه روزه می‌بینیم و می‌خونیم و لایک می‌کنیم همه‌شان محتوا هستند.

پس محتوا آن چیزی هست که می‌بینیم و می‌شنویم. چیزی که بشود با آن یک فضا و صفحه‌ی خالی را پر کرد.

ممکنه براتون جالب باشه که تولید محتوا برای همه‌ی قشرهای جامعه نیازه که یاد بگیرن و استفاده کنن. چه خانه‌دار باشند یا دکتر مهندس و دانش‌آموز و دانشجو و … .

چرا باید ما تولید محتوا کنیم

بعله همه ما چه بخواهیم یا نخواهیم باید محتوا تولید کنیم. برای اینکه حضور موثر داشته باشیم در دنیای مجازی‌ای که دیگر مجازی نیست و یک بخش از زندگی واقعی ما را تشکیل میدهد. اگر همچنان با روش قدیمی پیش بریم کم کم رو به فراموشی میریم. چه در کسب و کار خود، چه در روابط خود!

با شروع کورونا که همه جا تعطیل بود؛

     کسب‌ و ‌کارهایی که به موقع آنلاین شده بودند و کار خود را به روی بستر وب آورده بودند،همچنان باز بودن و به فعالیت خود ادامه میدادن ؛ هیچ نگرانی از بابت اینکه مشتریان خود را از دست بدهند نداشتن بلکه این روزها مشتریان این کسب و کار‌‌‌ها بیشتر هم شد. سوپرمارکت‌هایی که بصورت اینترنتی سفارش گرفته و تحویل مشتری میدن، بوتیک‌های که بصورت آنلاین با مشتریان خود در ارتباط هستن، آموزش مدارس که اینترنتی شده و معلم‌ها و دانش‌آموزان تنها راه ارتباطشان همین فضا است، و خیلی از کسب و کارهای دیگری که وجود دارند. تو این شرایط حتی ارتباط با دوست وآشنا هم نیاز به حضور ما در این فضا داره. خیلی راحت می‌تونیم با اپلیکیشن‌های موجود با دوستان خود حرف بزنیم، بازی کنیم و مسابقه بدیم، باهم ‌آشپزی کنیم و خیلی ایده‌های دیگه‌ای که به ذهنمون میرسه.

از فرصتی که بوجود اومده و

از زمانی که فک و فراوون در اختیارت هست

نهایت استفاده رو بکن

تا یه موقع عقب نمونی

خب حالا میگید ما مفهوم محتوا و تولید محتوا رو فهمیدیم ولی اینکه بدرد ما نمیخوره

ما چیکار باید کنیم؟

چطوری محتوا رو تولید میکنن؟

     تولید محتوا به این طریق هست که هرکس توی هر صنف و شغلی که هست بسته به حرفه‌ی خود شروع به نوشتن کند. تولید محتوا فقط نوشتن نیست. ما می‌تونیم متناسب با خود و حرفه‌ی خود عکس، صدا، فیلم و در انواع مختلفِ قالب‌های موجود خود را نشان بدهیم. ما برای اعتمادسازی، برای معرفی، برای دیده شدن، برای رقابت، برای یادگیری و آموزش نیاز به تولید محتوا داریم. باید خود واقعی را با استفاده از تولید محتوا توسعه دهیم.

هر چه زودتر استارت تولید محتوا رو بزن

     ممکنه با خودتون بگید که خیلی زمان میخواد تا خودی نشون بدیم. نمیخوام مایوس بشید یا انرژی منفی به خودتون راه بدید ولی تو جواب باید بگم که بعله تولید محتوا کاری زمان بر و در شروع خیلی سخت است برای افرادی که پیش زمینه‌ای ندارند و خیلی‌ها بعد از چند ماه کار کردن پا پس میکشند. اینکار نیاز به صبوری و تلاش مستمر دارد.

     اصلا اگر به همین راحتی‌ها بود که مردم انقدر وقت خود را صرف پیدا کردن محتوا نمی‌کردن که آخر سر هم مایوس شده و کار خود را ول کنند. هرکاری در شروع نیازمند یادگیری تکنیک‌ها و ترفندهای خود است. انجام نامنظم کار باعث دلسردی میشه و ممکنه وسط کار خسته شده و از خودت بدت بیاد.

برای موفقیت در حوزه‌ی تولید محتوا

  1. باید یاد بگیرید که متفاوت باشید و چیزهایی که بقیه می‌گویند را به شکل دیگر تکرار نکنید.
  2. با بهره‌گیری از ایده‌های ناب و خلاقانه محتوای منحصر به فرد خود را با کیفیت تولید کنید.
  3. یادمون باشه که مردم از حرفای تکراری خسته شده‌اند و دنبال جذابیت هستند.
  4. این نکته رو فراموش نکنید که کیفیت مهم‌تر از کمیت است. یعنی بجای صرف وقت خود برای تولید چندین محتوا سعی کنید یک محتوای پرمحتوا تولید کنید.
  5. کپی‌برداری و خلاق نبودن شبیه چهل تکه‌ای میمونه که هر تکه‌اش رو از یک منبعی کش رفتی و به زور سرهم کردی که چیزی تولید کرده باشی. ولی واقعیت اینست که این نوشته‌ها هیچ تاثیر مثبتی ندارند جز وقت تلف کردن و نوامیدی در وسط راه ندارند.
  6. سعی کنید سطح نوشتن و افکار خود را از سطح انشانویسی بالاتر ببرید. محتوا نویسی نوشتن انشا نیست.
  7. هیچوقت سعی نکنین در این حوزه‌ی کاری هم خودتون رو با بقیه مقایسه کنید. هرکسی هدف خود را پیش می‌رود. ممکن است برای یکی تولید محتوا در رده‌ی دوم باشد ولی برای شما اولویت اول باشد.!

برای آشنایی با انواع محتواهایی که میتوان تولید کرد بخش انواع محتوا را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *